mandag 12. juli 2010

Vaksiner


Før vi stikker må vi ta noen vaksiner:

D/T
- Difteri
- Tetanus

MRR/Priorix
- Meslinger
- Kusma
- Røde hunder

Twinrix
- Hepatitt A
- Hepatitt B

Vivotif
- Tyfoidefeber

Gulfeber
- Gulfeber

Boostrix
- Polio



Av vaksinene får man Vivotif oralt og resten fordelt på 3 sprøyter, samt at vi har fått resept på en koleravaksine + feriemage og malariamedisiner. Prisen på vaksinene koster kommer litt ann på hvor du kjøper de, der det desidert anbefalte er å gå gjennom fastlegen din. Da får du de vaksinene du trenger, ikke noe mer, og du får de billigst mulig. Hos en privat klinikk vil du kanskje få vaksinene fortere, men de er også kjent for å gi deg noen ekstra vaksiner og har høyere priser. For vår del tok det 3 dager fra vi bestilte vaksinene, til vi kunne komme og ta dem.

Ellen har ikke tatt noen vaksiner siden ungdomsskolen og dermed endte opp med å ta alle. Noe som kom på 1400,-. Martin har vært i forsvaret der man får D/T, MRR/Priorix og Boostrix og endte opp med en regning på 1100,-

Det som gjenstår nå er å dra innom legesenteret ca 1 mnd etter at vi tok vaksinene som er nevnt. Da skal det fylles på med Hep A+B vaksine for deretter å komme tilbake rett før vi drar og få siste påfyll av Hep B.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar