onsdag 9. februar 2011

Sydney, Fraser island og Whitsunday


Etter to lange reisedager har vi endelig ankommet Sydney.
Vi slapp gjennom tollen med en enkel sjekk av skoene vi hadde brukt i Malaysia, men ellers var det bare blide fjes og effektiv gjennomgang. Litt skuffende etter å ha sett på Border Security som går på TV Norge. Som forresten spilte inn mens vi var der! Vurderte aa snike litt kjeks i skoene i et desperat forsoek paa aa komme paa yndlingsprogrammet, men motstod fristelsen.



I Sydney var vaeret heller graatt, saa vi droppet Bondi til fordel for shopping, shopping og mere shopping. Tro det eller ei, men det var den mannlige delen av duoen som stakk av med de beste kjoepene. Resultatet var intet mindre enn en total utskiftning av garderobe, noe som saart trengtes etter over 3 mnd med konstant svetting. Ellers var vi ogsaa en del i Sydneys botaniske hage som er full av skadedyr i form av flygende hunder (eller fuglehunder som Martin kaller de). Et spennende syn for den enkle nordmann.

Siste dagen brukte vi i Blue Mountains hvor vi tok en 4 timers hiking tur i de vakre fjellene. Her er Martin med the Three Sisters.

Etter Sydney fortsatte eventyret nordover til Hervey Bay. Paa veien plukket vi opp vaare kjaere reisebuddys fra Afrikaturen, Arne og Henny. Det var deilig aa vaere en liten gjeng igjen og sammen dro vi til verdens stoerste sandoey, Fraser Island. Vi fikk dessverre ikke se noen dingoer, men vi hadde en spennende dag med sand, regnskog og den nydelige innsjoen, Lake Mackenzie.




Herfra dro vi til Airlie Beach, som er inngangsportalen til de ubeskrivelig vakre Whitsunday Islands. Vi ankom tidlig morgen og allerede samme ettermiddag steg vi ombord den 83 fots lange seilbaaten Spank Me. Med et mannskap paa kun 3 trengte de all hjelpen de kunne faa for aa faa seilet i det hele tatt, saa gutta fikk kjoert seg med heising av seil, snurring og draing av tau og andre mekanismer som trengtes aa snurres paa...

Ellers var det noen late dager i vente, med seiling, dykking og en serios mengde soling. Det var som en ferie i ferien, og vi la bort tanker om penger, tid og ellers alt som maatte gnage i sinnet. Vaeret holdt seg stort sett nydelig pent med et par spontane regnskuer naa og da (det er tross alt regntid her). Klamt var det da, saerlig om natten, men bare desto deiligere aa hoppe i vannet om morgenen. I vannet maatte vi bruke stingerdrakter for ikke aa bli stukket av den doedelige sjovepsen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar