fredag 5. november 2010

Kontrastenes by

Cape Town fortsetter aa fascinere oss. Dette er byen fattig moter rik, svart moter hvit og fjell moter hav. Vi foler oss hjemme her med den vestlige kulturen, det trygt og byen er utrolig pen. Samtidig har byen den afrikanske roen og vakre naturen.

I dag var det tidlig opp; bussen hentet oss kl 04.00 og det var starten paa turen til Gansbaai som er hvithaiens hovedstad. Vi kjorte ogsaa forbi elven Klein hahaha. Kl 7 bar det ut mot det aapne hav paa jakt etter det beryktet rovdyret. Fiskeslo og tunfiskhoder ble ofret for aa lokke frem villdyret. Etter noen timer og utallige STORE bolger senere dukket den opp. Vi kastet oss i buret og ble staaende ansikt til ansikt med havets storste og farligste rovdyr. Dog litt grumsete vann var det en helt uforglemmelig opplevelse for baade oss og haien (en rakker paa 4 meter).

Etter 6 timer paa aapent hav med donninger saa store som fjell valgte mr Lorentzen aa mate maakene med dagens frokost. Stenhammer klarte seg overraskende bra og satt og lo av det hele. Hun var ca en av tre paa baaten som ikke maatte henge over rekkverket.

Alt i alt en fantastisk opplevelse. Vi overlevde!

Ps: bilder kommer etterkvart.

4 kommentarer:

  1. Det høres jo helt fantastisk ut Ellen! Hils Sør-Afrika, dyrene og Synnøve fra meg :) Klem fra Birgitte

    SvarSlett
  2. ÅÅÅÅ, jeg er misunnelig!!!!
    Håper dere får en fantastisk reise! jeg gleder meg til å følge med på bloggen deres!!
    Klem Martine!

    SvarSlett
  3. Wow.. imponert over dere! Gleder meg sååånn til bilder allerede!! :D

    SvarSlett
  4. Tenker på dere:-) Spennende. Nyt turen! Hilsen alle i Asker.

    SvarSlett