mandag 3. januar 2011

Hanoi



Skilpaddetempelet i innsjøen midt i Old Quarter.


St. Joseph`s Cathedral

2. dag i Hanoi er snart over og vi er slitne. Hanoi er en levende organisme man kan oppleve med øyne, øre, nese og munn. Med øynene kan se et yrende folkeliv, trange skuterbefengte gater og spennende arkitektur. Med ørene kan man høre mye, det er mye lyd i Hanoi. Det er alltid en bil eller skuter som tuter eller to vietnamesere som skriker til hverandre over gata. Med nesen kan man lukte tørket blekksprut, ferske innvoller, krydder og eksos. Med munnen kan man smake god asiatisk mat og ellers alt du kan tenke deg. Du kan også smake den tykt forrurensede lufta.

Gårsdagen brukte vi på utforske Old Quarter. Med sine trange gater og bugnende markeder er det akkurat slik vi så for oss Asia på forhånd. På fortauene er det fult av matboder som selger alt fra Pho (nuddelsuppe) til innvoller og snegler.



Typisk gate i Old Quarter


Innvoller!


Dyr er mat. De blir puttet i bittesmå bur og slengt på skuteren.


Vanlig bæremetode her i Vietnam.


På tradisjonell vietnamesisk restaurant.





Mmmm, noodle soup!


Utenfor det siste hvilested til tidligere president og frigjører av Vietnam, Ho Chi Minh. Kjipt det var stengt på mandager. Haha...

Vi var også innom Hoa Lo, et museum som er restene etter fengselet som ble brukt av franskmennene for å holde vietnamesiske politiske fanger, og senere av vietnameserne for å fengsle amerikanske piloter (Bla John McCain).



3 kommentarer:

  1. Herreguuud.. Jeg savner dere sånn! Damn.. Hva skal jeg finne på uten dere liksom?!

    <3
    Marija'n

    SvarSlett
  2. Og vi savner deg, kjekkepus! Kan du ikke komme å møte oss for litt øyhopping i Thailand?

    SvarSlett
  3. Takk for linken! Kjempegøy å se!!:D

    SvarSlett