torsdag 6. januar 2011

Huê og Hoi An




Borte fra bråk og mas i storbyen har vi nå funnet roen lenger sør i Vietnam. På veien til Hoi An stoppet vi en dag i den krigshistoriske byen Hue hvor vi tilbragte ett regnfullt døgn. Heldigvis møtte vi hyggelige mr Hoa som hadde en plan. Han hadde nemlig en "regntett" cyclo (en sykkel med rullestol foran) og masser av tid og vilje til å vise oss byen, noe som passet oss perfekt i og med at vi satt værfaste under taket til det stengte historiske museet i byen. Først tok han oss med til muren som omringet byens citadel, mens han ga oss all sin kunnskap om alt vi passerte og så på. Deretter slapp han oss av ved inngangen til "den lilla forbudte by", som en gang var hjemmet til keiseren. Etter en times tid kom vi ut igjen til en ventende mr Hoa som tok oss med tilbake til hotellet, hvor vi tok oss et varmt bad før vi tok en tidlig kveld.



Bussen til Hoi An hentet oss tidlig på morgenen og etter en relativt kort og smertefri busstur befant vi oss i denne vakre, Unesco-beskyttede byen. Her er det ikke vanskelig å forestille seg hvordan asia så ut på 1600-tallet, da bygningene her fra den tiden fortsatt står og er i full bruk. Utrolig nok ettersom det hvert år er flom som fyller førsteetasjene til randen (løsningen er å flytte til andreetasje og bruke båt). I går kveld maxa vi den helt ut med en syvretters på båtcruise ned Perfume River. Hele moroa kom på rundt en hundrings hver inkludert 6 drinker! Vietnam er STEDET å være (hvis man orker slik luksus hver dag da).

Flommen var opp til den hvite streken på veggen i 2007.



Det er ikke så lett å se, men gatene er flommet over med et par cm, det gjør de hver kveld..

Dagen i dag var viet til å se og oppleve gamlebyen i all sin kulturelle og sofistikerte prakt. Det bugner av kinesiske templer, gamle hus og suvernirbutikker med alt man kan ønske seg fra sitt besøk i Vietnam. Nå sitter vi å venter på bussen som skal ta oss til strandbyen Nha Trang, vårt nest siste stopp her i Vietnam.







Trykk på bildene for å få de større.

3 kommentarer:

  1. Pliiis si at dere skal til Dalat etter Nha Trang?? Det er heeelt konge der!

    SvarSlett
  2. Å, Marte, jeg ønsker at vi kunne, alle her sier det er paradis. Men siden vi var dumme og gjerrige nok til å dra inn uten visum rekker vi det ikke denne gangen, 2 uker går så fort når det er så mye å se! Men vi har funnet ut at vi må tilbake til Vietnam og se de tingene vi ikke rakk.

    SvarSlett
  3. Kan jeg joine da? Jeg må også tilbake skjønner du.. Ehee..

    SvarSlett