fredag 28. januar 2011

Soling, dykking og festing



Sørøst-Asiaeventyret vårt begynner å nærme seg slutten og nå er vi faktisk tilbake der det startet, Malaysias hovedstad Kuala Lumpur. På de to siste ukene har vi virkelig fått oppleve det beste av Thailand strand- og vannliv og den lenge etterlengtede brunfargen har kommet snikende på.

Etter Siem Reap reiste vi med nattbuss Phnom Penh for så å ta fly til Bangkok, nattog til Surat Thani og båt ut til Koh Pha-Ngan. Det ble et par slitsomme reisedøgn, men gleden ble desto større da vi kom oss ut til strandparadis og ble gjenforent med våre kjære safarivenner vi ble kjent med i Afrika. Det ble noen late stranddager før klimakset; fullmånefesten. Vi fant ut at denne typen festing med høy teknomusikk, fargeglade antrekk og rare danseteknikker passet personlighetene våre svært dårlig og derfor tok vi den helt ut med antrekk og lysende effekter. Det var en gigantisk fest med titusenvis av festglade mennesker trykket inn på den lille stranden og festlighetene varte helt til lunsj dagen etter. En morsom opplevelse å ta med seg, men drar nok ikke dit igjen...



Etter livlige Koh Pha-Ngan var det deilig å trekke seg tilbake til den noe roligere Koh Tao. Mest kjent for å være et dykkeparadis er ikke denne øya akkurat noe skue, men det gjør jo ingenting når man likevel skal tilbringe mesteparten av tiden under vann. Ellen utnyttet de billige kursprisene til å ta Advanced Open Water Diver-kurs mens Martin gjorde et nitroxkurs. Det ble 3 fine dager med dykking hvor høydepunktet var nattdykket med alle de fluoriserende algene.

De siste stoppene våre på øyhopping ble Raylai beach og Phi Phi øyene. Her var det utrolig vakkert og dagene gikk med til strand, soling og bare trekke inn omgivelsene. Vi var også en tur på Maya Beach hvor filmen The Beach ble spilt inn. Et ekte paradis.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar