søndag 9. januar 2011

Nha Trang og Saigon



Da er vi ved siste stopp her i Vietnam, nemlig Saigon eller Ho Chi Minh-byen som den også kalles. Vi har nytt et par late dager i strandbyen Nha Trang hvor vi har besøkt et par buddhaer og ikke blitt lurt av skitne, "stakkarslige" sleipinger, nytt litt strandliv og sett solen igjen, og vært på det fantastiske Vinpearlland som er en fornøyelsespark vi hadde (takk til lavsesong) helt for oss selv.


Etter en koslig 11-timers busstur havnet vi her i Vietnams største by. Vi vil gjerne reise mer her i Vietnam, men fordi vi reiser uten visum må vi ut innen den 11. Anbefaler alle å kjøpe 30-dagers visum, det er masse og se og oppleve her i Vietnam, kjedelig å måtte hardprioritere slik som oss. Men vi føler at vi har fått en god smakebit av hva Vietnam har å tilby, og vil definitivt tilbake for mer action! Vietnameserne gir liksom litt mer av seg selv enn de andre folkeslagene vi har møtt, på godt og vondt da selvsagt. Her er det skriking og latter i gatene, vinking og "HELLO!!!" fra forbipasserende barn (og voksne..). De er også veldig nysgjerrige og ser ikke grunnen til å være beskjedne når det gjelder stirring og stryking av hår...


Dagen i dag har vært en lang dag som startet med å bli kanskje en smule lurt av en taxisjåfør som skulle ha 500000 dong (150 kr) for å kjøre oss 2 min rundt kvartalet, vi endte opp med å betale ca 60 kr som også er en ganske stiv pris, men vi ønsket ikke noe mer bråk om det. Da vi endelig hadde funnet oss et ok hotell var det bare å ta fatt på sightseeingen. Vi startet ved Reunification Palace hvor presidenten av tidligere sør-Vietnam holdt til og hvor Nord-Vietnams tankser kjørte gjennom murene og markerte krigens slutt i 1975. Mens vi var i det krigerske hjørnet tok vi turen til War Remnants Museum og det er ikke et besøk vi kommer til å glemme med det første. Her var en samling av bilder tatt under Vietnamkrigen og vi fikk også et inntrykk av hvordan mennesker og natur i Vietnam har lidd etter den kjemiske krigføringen til USA. Det var ikke så hyggelig, men veldig interessant.


Etter de sterke inntrykkene tok vi et avbrekk i bowlinghallen og shoppet litt før vi tok plass i kinosalen. I morgen venter Cu Chi Tunnels og mer sightseeing før vi tar enda en nattbuss til Kambodsja og Siem Reap. (Beklager hvis det ble litt rotete i dag, har blitt litt lite søvn i det siste. Natta!)
Dagens grainy:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar