fredag 18. mars 2011

Delfiner!

Stedet for tidenes naturopplevelse var Kaikoura oeverst paa soer-oyas ostkyst. Her skulle vi nemlig hoppe i sjoen med de vakre og lekene Dusky dolphins. Vi dro ut rundt midt paa dagen i nydelig solskinn og stille hav. Vaatdraktene var klemt paa og dykkemaske og snorkel holdt klar da vi saa de foerste delfinene. Spente satte vi oss bakerst i baaten og ventet paa signalet for aa hoppe uti. Signalet kom og vi var de foerste i vannet. Det tok et par hurtige innpust foer man rakk aa vende seg til det iskalde vannet som strommet inn i vaatdrakten, men da vi saa vaare forste delfiner var alt av kulde og ubehageligheter glemt.

Vi havnet midt i en flokk paa ca 2-300 delfiner som kun hadde lek og morro i tankene. Disse delfinene jakter kun om natten og har derfor hele dagen paa aa sosialisere seg og trene paa de droyeste hopp og triks. Vi hadde faat tips om at delfinene fant sang og lyder fra mennesker svaert facinerende, saa vi alle satte i gang med diverse sanger og ukontrollerte ulyder, noe som skapte en ganske komisk scene for alle som bare var med for torrskodde aa ta bilder av dyrene.

Men uansett hvor komisk det hoertes ut saa det ut til aa virke paa delfinene. Du saa blikkene deres vende mot deg og lekenheten komme frem i oyekroken. Da man hadde faatt oyekontakt med dem var det bare aa begynne aa spinne saa fort man bare kunne rundt i ring. Delfinene elsket det og tok det som en svommeutfordring. Dessverre hadde vi ikke saa mye aa stille opp med der etterhvert, men vi fikk en helt unik kontakt med de vakre skapningene. Det var en helt fantastisk dag!

Ellers kan vi melde at vi har forandret reiserute vekk fra Tokyo og til Los Angeles. Der skal vi vaere i 10 dager og kommer hjem samme dag som vi skulle originalt, altsaa den 2. april. Vi gleder oss veldig og innser at dette var det beste som kunne skjedd naar Tokyo ikke lenger er et alternativ. Begynner aa glede oss veldig til aa se alle der hjemme naa! 2 uker igjen, iiik





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar