torsdag 10. mars 2011

Hvitkledde fjelltopper, vakker natur og en god dose adrenalin. Vi snakker New Zealand!

Da vi landet i Christchurch fikk vi beskjed om at byen var sperret av, og alt det som var av overnattingsmuligheter var fult og fullere enn fult. Sammen men en haandfull andre tilbrakte vi natten paa flyplassen. Vi fikk oppleve et lite etterskjelv, men uten stor dramatikk gikk alt som det skulle og vi kom oss med Kiwi Experience som tok oss med til vaart forste stoppested. Der kastet vi oss paa en speed boat som tok oss med oppover i elven i 90-100 km/t og spant oss rundt som en forkledt snurrebass. Litt slitne etter natten paa flyplassen var dette akkurat det vi trengte for aa faa i gang systemet. Kick!

2. dagen var tid for litt bonding paa Kiwi Experience bussen, en rask speed-dating runde foer vi kastet oss i kostymer (temaet var naughty, nice and nasty) og fikk enn feit steikmiddag med en etterfoelgende fest. Vi hadde ogsaa faatt oppdraget aa "drepe" en paa gruppa uten aa bli oppdaget og uten aa bli drept selv. En morsom kveld:)


Saa var det tid for aa inntre verdens raskest bevegende isbre, Franz Josef glacier. Vi fikk en full dags guidet tur i isbreens mystikk og mysterier. Vi utforsket huler og sprekker og ble helt fortryllet av isbreens blaae og iskalde sjarm. Vaart foerste moete med isen i aar gikk (nesten) smertefritt (litt blemmer her og der). Fikk sove ekstra godt den kvelden, under tykke dyner og med ullsokker igjen:)

I dag har vi kjoert den vakre veien mellom de soerlige alper med utsikt rett fra Ringenes Herre. Vi stoppet ved Lake Matheson for en morgentur langs vannet og den nydelige utsikten fra New Zealands hoeyeste fjell, Mt Cook (over 3700 moh). Naa er vi i Wanaka, en liten landsby ved Wanakainnsjoen. Det er utrolig vakkert her og vi klarer nesten ikke vente til i morgen da turen gaar til Queenstown, adrenalinhovedstaden i NZ. Da blir det bungy og mye annet goey! Det er ogsaa Ringenes Herre-land saa blir spennende aa se.




Og natur, natur og mer fantastisk natur


Martin ved pancake rocks


Martin inni Franz Josef isbreen



Franz Josef isbreen


For forste gang i sitt liv folte ikke Ellen at hun gikk i ett med snoen




Utsikt over Mt. Cook fra Matheson lake

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar