mandag 13. desember 2010

Buddha



En god dag. Martin har vært i finfin form og vi har satt inn støtet når det kommer til sightseeing. Først gikk turen langs Chao Phraya-elven til det majestetiske Wat Phra Kaew, temple of the emerald buddha, det helligste av det hellige for thailandske buddhister. Så mye bling og fjas tror jeg ingen av oss hadde sett før, men merkelig nok funket det veldig bra. Og da solen skinte på alt gull og glitter templene var utstyrt med, lyste det hele opp som en lysfontene i horisonten. Det som ikke var så kult var den strenge kleskoden hvor man må dekke ankler og skuldre. Udigg i 34 grader og sol. Vi har også fått hilse på noen av Bangkoks aller lureste som loves oss gull og grønne skoger bare vi ble med dem eller tok en tuk tuk. Det var til og med en som var utkledd som turistpoliti som nesten dyttet oss i inn i tuk tuken og en som påstod at vi kunne dra til et tempel som bare hadde oppe 1 gang i året. Så utrolig flaks at det var akkurat denne dagen, tenkte vi da... Ellers er det mest søte og snille thaier. De er beskjedene og nærmest kysser skoene dine når de bukker deg ut av butikkene.




Etter dette gikk turen til Wat Pho, temple of the reclining buddha, et av de største og eldste templene i Thailand som rommer mer en tusen Buddha symboler. En av dem denne digre, liggende buddha som er mest kjent. Strekker seg 46 meter og er 15 meter høy. De var jammen glad i Buddha de som laget denne! Dette er også fødestedet til thai massasje, nei ikke sånn som på Strømmen...


Etter en lang dag i turistparadis/mareritt trakk vi oss tilbake til mer vestlige Siam. Her nøt vi et deilig thaimåltid før vi fornøyde og slitne vendte vi tilbake til hostellet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar