lørdag 18. desember 2010

Luang Prabang


Nå har vi forlatt Bangkoks masete byliv og inntatt en fredelig tilværelse i Laos. Vi ankom Vientiane med tog og ble en natt for å fikse visum til Vietnam som vi fant ut senere at vi ikke trenger i det hele tatt fordi vi er vikinger. Her i Laos er klima ganske annerledes og etter en veldig tidlig start i Vientiane fikk vi huske hvordan det var å fryse igjen. Bussturen fra Vientiane til Luang Prabang var en 11 timers berg-og-dalbane over fjellene. Utsikten var helt utrolig, tatt rett ut fra forhistorisk tid med jungelkledde fjell så langt øye kunne se.

Vel fremme i Luang Prabang kunne vi konstatere at dette var et sted vi aldri hadde sett maken til. Byen, som ligger midt i jungelen totalt omringet av fjell, er fylt av koslige kafeer, templer og massasjestudioer. Gjennom renner idylliske Mekongelven. Her har vi bestemt oss for å bli til skuldrene er senket og batteriene er fulle. Det går nemlig ikke an å stresse her i Laos, alt til sin tid og til og med trafikken er rolig og avbalansert.

Laos er et av verdens fattigste land, men her ser vi ingen sure miner. Her blir vi møtt med smil og et ønske om å hjelpe hvoren vi drar. Dette er også første sted vi har tatt ut 1.000.000 i minibanken! Men det må man jo nesten når det koster 26.000 for en sandwich.

I dag har vi sovet lenge, gått på kafe, sett solnedgangen fra vakre Phu Si, og nå sitter vi på en koslig gatebar og nyter livet. Det er også et nattmarket her med endeløse små telt fylt med små skatter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar