onsdag 1. desember 2010

Nytt kontinent, nye muligheter!

Akkurat ankommet Kuala Lumpur og etter 10 timers flytur og 6 tidssoner er vi rimelig forfjamset og ikke minst imponert; for en by! Men forst, la meg oppsummere siste tiden i Afrika.

Botswana er et vakkert land med smilende mennesker og strenge regler. Langbuksene maatte paa foer grenseovergangen og piskeslag blir gladelig utdelt til dem som ikke overholder landets strenge lover. Vi tok oss en tur inn i Okavango deltaen i Mekoroer, tradisjonelle kanoer styrt med pinner foer vi satte opp camp paa en liten oy midt i bushen. En av oss syntes ikke at solkrem tilhorte leggene og resultatet ble en svaert smertefull natt. Vi vaaget oss paa en dukkert i elven foer vi gikk en tur i omraadet med guide for aa se etter ville dyr. Paa grunn av regntiden trekker dyrene seg mot orkenomraader, og det var lite aa se.

Saa kom dagen vi skulle inn i Zimbabwe. Dagen startet grytidlig og Martin begynte aa foele seg litt daarlige. Dette ble bare verre og verre og da vi sto paa grensa ble det riktig saa ille. Vi begynte aa ble bekymret; Zimbabwe er ikke et land man vil paa sykehus i. Det gikk heldigvis saa godt som det kunne og han ankom Vic Falls med 40 graders feber. Ellen noet en tradisjonell braai med afrikansk dans denne kvelden.. 12 timers soevn senere var Martin paa bena igjen og vi utforsket de utrolige Viktoriafallene hele dagen. Sen ettermiddag ble vi hentet til solnedgangscruise som gikk nedover Zambezielven. Kvelden endte paa en tradisjonell afrikansk restaurant hvor vi fikk smake baade struts, kudu, vortesving, stekte larver og andre godsaker. Vi ble kledd opp i afrikanske drakter og spilte trommer og sang hele kvelden, ikke feil!

Zimbabwe er forresten ogsaa et utrolig vakkert land, det er gront og frodig og menneskene virker utrolig lykkelige tross deres okonomiske status. Etter at de ble selvstendige i 1980 har landet regelrett faceplanta. Landet har verdens storste diamantfelt og masse andre naturresurser, men likevel gikk inflasjonen saa langt at de ikke lenger kunne ha sin egen valuta og selger naa sin gamle valuta, 100 miliardsedler osv, som suvenir til turister. Jammen bra presidenten deres er verdens 4. rikeste person da...

Den siste gamedriven vaar maa vaere det kuleste til naa. Guiden vaar tok oss med ut av bilen for aa kikke naermere paa dyrene og vi fikk staa bare faa meter fra skogens bulldosere, altsaa nesehorn. Hele turen ble avsluttet i Johannesburg med strutsekebab og krokodille gulasj. Vi sier ikke farvel til Afrika, men paa gjensyn! Vi har allerede begynt aa planlegge neste tur som skal gaa til oest Afrika. Naa venter den kulturkaotiske hovedstaden paa oss, snakkes!

Bildene gikk desverre ikke ann aa uploade i dag, men det er lagt ut fyldige album paa facebook:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar