fredag 24. desember 2010

God Jul!

Da er det 3 dager siden vi startet vår vandring inn i Laos tette jungel. Første dagen gikk med til å gå inn til jungelcampen vi skulle tilbringe natten. Vi startet ved en semimoderne landsby der vi plukket opp to lokale jenter som skulle bære deler av vår proviant. Fra start klatret vi ca 1000 høydemeter på en tynn gjørmesti langs en høy egg inne i den tette regnskogen. På veien plukket vi resten av det som skulle bli middag. Vel fremme ved campen, svette og slitne, tok vi en dusj Lao-style i den nærliggende bekken. Middagen ventet da vi kom tilbake og gulvet var dekket av klebrig ris og alt man kan tenke seg å dyppe det i. Være seg blomstersuppe, tomat/hvitløksmos, Chilli/levergrøt og diverse grønnsaksblandinger, samt en liten skål med no kjøtt. Dette hadde vi forresten også til lunsj, frokost, lunsj, middag, frokost, lunsj, de neste dagene.. Men godt var det!

Dag to startet med flere kilometer i jungelen, før vi endte opp i en landsby hos en Lahu-stamme på toppen av et fjell. Hit var det akkurat startet trekking-turisme, så ingen her hadde sett et blondt menneske før. Det resulterte i stor interesse for Ellens hår. Spesielt hos de unge jentene som skulle ta, kose og flette håret. (De som kjenner Ellen godt vet kanskje at dette føltes over middels stressende, men også litt koselig)

Det var heller ingen der som hadde sett bilder av seg selv, så da Martin tok bilder og viste de bildene ble det stor oppstandelse og MYE latter. Da vi i tillegg brukte videofunksjonen nådde latteren nye høyder, og det var like morsomt helt til batteriet var tomt.. Vi fikk vårt eget lille hus med utsikt over de tusen jungelkledde fjelltoppene, og etter solnedgang bar det rett i sengs (18.45). Noe nytt vi lærte på turen er at haner galer ikke bare ved solens oppgang, men 3 ganger i løpet av natten, og med x antall haner tuslende rundt, ble det nok av hanegal gjennom natten. Det hjalp ikke på nattesøvnen at hanekoret stadig ble avbrutt av hylende grisunger, gryntende purker og gjøende hunder. Men alt i alt en unik og spennende opplevelse.

Siste dagen (Julaften) startet med et farvel til landsbyen og et par timer med vandring i jungelen. På veien var vi først litt heldige og fikk se en liten "Rødslange" som villig poserte foran kamera. Litt lenger ned i stien var vi veldig heldige og støtte på en kongekobra, til stor glede for Martin og skrekk og gru for de lokale. Grunnen kan kanskje være at et bitt av denne slangen fører til død innen 10 minutters tid. Og når nærmeste motgift befinner seg et par timer unna, er det litt dumt å la seg bli bitt av denne skapningen.
Men alle overlevde turen og vel tilbake i Luang Nam Tha fikk vi en etterlengtet varm dusj og en påfølgene "julemiddag" bestående av vårruller og en baconsandwich.

Ønsker dere alle en riktig god jul, med god mat og drikke, og ellers alt dere måtte ønske dere.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar